ایران و جهان

همایش«آیندۀ صلح و حقوق بشر در غرب آسیا» ۱۹ و ۲۰ آذر برگزار می‌شود


به گزارش خبرنگار مهر، مسعود روانخواه مدیر عامل بنیاد گفتگو و دوستی ملل صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری همایش آینده صلح و حقوق بشر در غرب آسیا که در خبرگزاری مهر برگزار شد، اظهار کرد: بنیاد گفتگو و دوستی ملل، سازمانی مردم نهاد و فراملی است که از سال ۱۳۹۶ فعالیت های خود را با حمایت وزارت کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی از سازمان های مربوطه آغاز نموده است. این بنیاد تلاش می نماید تا با بکارگیری مفاهیم حقوق بشری و هم اندیشی بین المللی، گامی مثبت در جهت گفتگو و صلح جهانی بردارد.

وی ادامه داد: نخستین همایش بین المللی «آینده صلح و حقوق بشر در غرب آسیا» در آذرماه سال ۱۳۹۸ به همت بنیاد گفتگو و دوستی ملل و با همکاری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به مناسبت روز جهانی حقوق بشر برگزار شد. در این نشست که به زبان عربی بود، سعد جواد قندیل، سفیر وقت عراق در ایران و مجتبی فردوسی پور، سفیر سابق ایران در اردن به عنوان سخنران حضور یافتند و نکات مهمی را در جهت استقرار صلح به ویژه در بین ملت های ایران و عراق بیان نمودند.

مدیر عامل بنیاد گفتگو و دوستی ملل گفت: سخنان سفیر عراق در آن برهۀ زمانی که صحنه سیاسی و اجتماعی عراق دامنگیر کشمکش های داخلی بود، بازتاب خوبی در رسانه های عربی و فارسی داشت. بیش از ۴۵ رسانه خبری تیتر «ایران و عراق در یک جبهه واحد هستند» را از قول سفیر عراق در این همایش منتشر کردند که تاثیر مثبتی در جهت حفظ روابط حسنه ایران و عراق داشت.

روانخواه با اشاره به برگزاری دومین همایش در روز های آتی گفت: دومین همایش بین المللی «آیندۀ صلح و حقوق بشر در غرب آسیا» در روزهای ۱۹ و ۲۰ آذرماه ۹۹ به صورت مجازی به زبان انگلیسی برگزار خواهد شد. این همایش در صفحۀ اختصاصی سایت بنیاد، نمایش داده می‌شود و به طور همزمان در کانال بنیاد در سایت آپارات و حساب بنیاد در اینستاگرام (@FODASUN) نیز قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: این همایش از بخش‌های افتتاحیه، نشست‌های تخصصی و اختتامیه تشکیل شده است که برنامۀ زمانی آن به ترتیب زیر است: روز ۱۹ آذر، ساعت ۱۰ تا ۱۲، افتتاحیه و سپس نشست «اقدامات یک‌جانبۀ اجباری (UCM)» ،ساعت ۱۴ تا ۱۶، نشستجنگ و منازعه و روز ۲۰ آذر، ساعت ۱۰ تا ۱۲، نشست حقوق زنان و اختتامیه همایش را داریم.

مدیر عامل بنیاد گفتگو و دوستی ملل افزود: تمامی سخنرانی‌های سه نشست تخصصی قبلاً به صورت آنلاین یا حضوری ضبط شده است که در موعد مقرر هر نشست به همراه زیرنویس انگلیسی در صورت نیاز، بارگذاری خواهند شد. خبرگزاری مهر، همکار رسانه‌ای بنیاد در برگزاری این همایش است. دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه امام خمینی (ره)، مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر یونسکو و جمعیت ندای صلح، همکاران علمی داخلی این همایش هستند. همچنین مؤسسه انسان از آلمان، مؤسسه مدافعان حقوق بشر از کانادا، مرکز حقوق بشری شمس از فلسطین و اتحادیۀ جمعیت‌های امدادی و توسعه‌گر از لبنان، همکاران خارجی این همایش هستند.

روانخواه در ادامه به سخنرانان همایش اشاره کرد و گفت: مراسم افتتاحیۀ همایش با سخنرانی دکتر حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس آغاز خواهد شد و پس از آن، پیام بنیاد گفتگو و دوستی ملل منتشر می شود.

وی ادامه داد: نخستین نشست همایش، به موضوع اقدامات اجباری یک جانبه (UCM) می‌پردازد. این موضوع، یکی از مباحث حقوقی-سیاسی امروز جهان است که ارتباط تنگاتنگی با موضوع حقوق بشر دارد. این اقدامات که توسط کشورهای سلطه‎‌گر بر علیه کشورهای دیگر در قالب تحریم‌های ظالمانه یا فشارهای سیاسی صورت می‌پذیرد، نیازمند محکومیت توسط جامعه جهانی و محافل نخبگانی است. در این نشست، ابتدا خانم آلنا دوهان، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل در موضوع اقدامات اجباری یک‌جانبه، به سخنرانی خواهد پرداخت. سپس آقای دکتر سیدمحمد ساداتی‌نژاد، کارشناس برجستۀ حوزۀ حقوق بشر و مدیر جمعیت ندای صلح، سخنرانی خود را ایراد خواهد کرد. در پایان این نشست، آقای لئونید ساوین، سردبیر مجله روسی ژئوپلیتیک و رئیس مؤسسه بین‌المللی جنبش اوراسیا، سخنان خود را مطرح می نشود.

مدیر عامل بنیاد گفتگو و دوستی ملل با بیان اینکه دومین نشست همایش، درمورد جنگ و منازعه است، تصریح کرد: جنگ، همواره دشمن صلح و حقوق بشر است. کشورهای جنگ‌زده یا درگیر منازعات داخلی، شاهد بیشترین آمار نقض حقوق بشر نیز بوده‌اند. این نشست میزبان سخنرانی افرادی همچون آقای صلاح الزواوی، سفیر فلسطین در تهران، آقای دکتر محمد سرگزی، رئیس فراکسیون حقوق بشر و شهروندی مجلس شورای اسلامی، خانم جیهان القیسی، مدیر اتحادیۀ جمعیت‌های امدادی و توسعه‌گر لبنان، آقای فراس النجم، مدیر مؤسسه مدافعان حقوق بشر کانادا و آقای عبدالسلام الذاهبی، نمایندۀ مؤسسۀ انسان در امور بین‌الملل خواهد بود.

روانخواه گفت: آخرین نشست همایش به مباحث مرتبط با حقوق زنان خواهد پرداخت. این موضوع به عنوان یکی از شاخه‌های اصلی حقوق بشر، همواره مورد بحث و گفتگو بوده است. با توجه به فرهنگ اسلامی کشورهای منطقه غرب آسیا، مباحث حقوق زنان در این منطقه جایگاه ویژه و منحصر به فردی پیدا می‌کند. در این نشست، خانم دکتر زهره الهیان، رئیس فراکسیون سمن‌ها در مجلس شورای اسلامی، خانم وصفیه شیخو، گزارشگر کمیسیون حقوق زنان در مجلس عراق، خانم دکتر کولایی، استاد دانشگاه تهران و نمایندۀ سابق مجلس شورای اسلامی و خانم دکتر هنا سعاده، پژوهشگر الجزایری سخنان خود را در این حوزه مطرح می‌نمایند.

وی افزود: امیدواریم برگزاری این همایش و همایش‌هایی از این دست، از میزان جنگ و منازعه و نقض حقوق بشر در منطقۀ غرب آسیا بکاهد و زمینۀ ایجاد صلحی پایدار در این منطقه باشد.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا