ایران و جهان

ایده‌های برتر به بازار محصولات ایران ساخت علوم شناختی رونق می‌دهد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی اقدامی عملی را در راستای تولید محصولات ایران ساخت حوزه مغز آغاز کرده است. این ستاد اقدام به برگزاری چالش های گوناگون در زمینه های روز دنیا و ایجاد رقابت بین پژوهشگران کرده است تا از این طریق زمینه ساخت ابزارهای نوین این حوزه فراهم شود.

در این راستا چالش «طراحی و ساخت یک سیستم تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز» به عنوان نخستین فعالیت ستاد در این حوزه آغاز شده است. این چالش با هدف توسعه پژوهش در مرزهای دانش و فناوری و زمینه سازی برای استفاده از ظرفیت های مهندسی داخل کشور برای ساخت ابزارهای نوین درحوزه دانش علوم شناختی انجام شده است.

براساس مطالعات سال های اخیر، تحریک سلول های عصبی مغز با روش های مختلف غیرتهاجمی شامل تحریک الکتریکی، الکترومغناطیسی، نوری و فراصوتی به عنوان راه حل هایی با ارزش برای بهبود اختلالات حرکتی ناشی از سکته، اعتیاد، میگرن، افسردگی، وزوز گوش، دردهای مزمن و سایر موارد مشابه پیشنهاد شده است. 

ایده های حوزه علوم شناختی به محصول تبدیل می شود

این چالش رقابتی برای ارائه روشی کارآمد به منظور تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغزی است. اهمیت این چالش در یافتن جایگزین مبتنی بر کاشت پروب درون مغز طی یک عمل جراحی است که ضمن حذف خطرات ناشی از فرایند جراحی و کاهش صدمات و عوارض جانبی، بتوان نواحی مورد نظر را به صورت غیرتهاجمی تحریک کرد.

شرکت‌های دانش بنیان، اساتید و پژوهشگران دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، مخترعان و گروه های دانشجویی می‌توانند با شرکت در این چالش ، حداکثر تا ۱۵ مهر ۹۸، پروپوزالی از طرح خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار می گیرد، مدون و سپس از طریق سامانه http://cogchallenge.ir  به صورت آنلاین ثبت کنند.

در پایان این زمان، طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی و داوری تخصصی می شود و طرح های منتخب آماده ورود به مراحل بعد خواهند شد، به طوری که در مرحله اول، پیشنهاد دهندگان پروپوزال های برگزیده شده توسط کمیته داوران، ۳ ماه فرصت خواهند داشت (حداکثر تا تاریخ ۱۵ دی ۹۸) مستندات و شبیه سازی رایانه ای ایده خود را مطابق با قواعد ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی آماده و جهت ارزیابی ارائه کنند. 

در انتهای این مرحله و پس از داوری تخصصی، به ۵ تیم برتر در مدالیته الکتریکی که با شایستگی بیشتر از سایر طرح ها نتایج خود به همراه پیشنهاد پیاده سازی فیزیکی طرح مدنظر را ارائه و از آن دفاع کرده باشند، مجوز ورود به مرحله دوم داده خواهد شد تا با استفاده از حمایت مالی ستاد برای پیاده سازی عملی ایده خود و دریافت جایزه نقدی ویژه به رقابت بپردازند.

همچنین به ۳ تیم برتر در سایر مدالیته ها ( الکترومغناطیسی، فراصوت، نوری، یا …) که با شایستگی بیشتر از سایر طرح ها نتایج شبیه سازی رایانه ای خود در مرحله اول را ارائه و از آن دفاع کرده باشند، جایزه نقدی اعطاء خواهد شد.

مرحله دوم این چالش به ساخت دستگاه در مدالیته الکتریکی و آزمایش آن اختصاص دارد. برگزیدگان داوری تخصصی مرحله اول، ۴ ماه فرصت خواهند داشت (حداکثر تا تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۹۹) تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک “نمونه آزمایشگاهی” برای پیاده سازی ایده پیشنهادی خود ارائه کنند.  

اطلاعات تکمیلی در سامانه http://cogchallenge.ir  قرار گرفته است و علاقه مندان می‌توانند در صورت داشتن هرگونه پرسش از طریق ایمیل [email protected]  در ارتباط باشند.

انتهای پیام/


منبع: فارس

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا