ایران و جهان

نامه آمریکا و تروئیکای اروپا به شورای امنیت درباره پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ توسط ایران

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ایالات متحده آمریکا و سه کشور متحد اروپایی‌اش در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقدام ایران در پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ به فضا را «تهدیدآمیز و تحریک‌کننده»‌ و مغایر با قطعنامه شماره ۲۲۳۱ این شورا دانسته‌اند.

در این نامه که خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه به آن دست‌پیدا کرده، آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه ادعا کرده‌اند که اگر ماهواره‌بر سیمرغ در قالب موشک بالستیک طرح‌ریزی شود، از بُرد و «بار مفید کافی برای حمل کلاهک هسته‌ای» برخوردار است.

چهار کشور در این نامه مدعی شده‌اند اقدام ایران با قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت مغایر است. این قطعنامه از ایران می‌خواهد « هیچ فعالیتی مرتبط با موشکهای بالستیکی طراحی شده برای قابلیت حمل سلاح های هسته‌ای، شامل پرتاب با استفاده از چنین فناوریهای موشکهای بالستیک، صورت ندهد.»

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران می‌گویند موشک‌های بالستیک ایران برای قابلیت حمله سلاح‌های هسته‌ای طراحی نشده‌اند و به این دلیل آزمایش‌های موشکی ایران ارتباطی با این قطعنامه ندارند.

آمریکا و متحدان غربی این کشور از «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد خواسته‌اند «فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های بالستیک و پرتاب ماهواره» را  در قالب گزارشی «کامل و جامع» به اعضای شورای امنیت گزارش کند. 

در بخشی از نامه که خبرگزاری رویترز گزارش داده آمده است: «فناوری‌های لازم برای طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره‌بر، ارتباط نزدیکی با فناوری‌های موشک‌های بالستیک و به ویژه موشک‌های بالستیک قاره‌پیما دارند. بنابراین، این پرتاب، نشان‌دهنده گامی تهدیدآمیز و تحریک‌آمیز از سوی ایران است.»

چهار کشور در ادامه ادعاهای خود نوشته‌اند: «برنامه سابقه‌دار ایران برای ساخت موشک‌های بالستیک کماکان با قطعنامه شورای امنیت مغایر است و در منطقه آثار بی‌ثبات‌کننده دارد.»

«نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل، این نامه را به نمایندگی از هر چهار کشور به دبیر کل سازمان ملل ارائه کرده است. 

 

 

عضویت در کانال تلگرامی بین‌الملل و سیاست خارجی فارس

 

انتهای پیام/ M


منبع: فارس

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا